brottmål uppsala advokatfirman centra ab

Advokatfirman Centra har lång erfarenhet av arbete med brottmål. Behov av en försvarsadvokat uppkommer ofta i samband med att en misstanke om brott uppstår.

Både den som är misstänkt för brott, och den som är utsatt för brott, målsäganden, kan ha rätt till juridiskt biträde.

Advokatfirman Centra kan hjälpa dig föra din talan och tillvarata dina rättigheter. En offentlig
försvarare och ett målsägandebiträde har ensidig lojalitetsplikt till dig som klient och ser till att dina rättigheter tillvaratas under hela processen.

Du har rätt att önska den du vill ha som försvarare eller målsägandebiträde. Meddela detta till
polisen som ansvarar för ditt ärende.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
ELHAM ARSHAMFAR
ADVOKAT, DELÄGARE

073 081 80 60

MANELI ZAKIPOUR
BITRÄDANDE JURIST

076-633 28 46

MELISSA TOUTOUNGE AKSÖZ
ADVOKAT, DELÄGARE

073 655 56 17

ANDRÉ ISHAK
BITRÄDANDE JURIST (Tjänstledig)

0708-55 52 45

ERICA SÖDERBERG
ADVOKAT

076-640 43 70

CAGLA ARAZ
JURISTASSISTENT

08-88 90 81

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ INFÖR Ett brottmål

Om du står inför en eventuell brottmålsprocess är det flera viktiga faktorer som är bra att ha i
åtanke. En av dessa är juridisk representation. Juridisk representation innebär att man som tilltalad eller målsägande har en kvalificerad jurist eller advokat vid sin sida genom hela processen. Den tilltalade har ofta rätt till en offentlig försvarare och målsäganden kan ha rätt till ett målsägandebiträde.

Ditt juridiska biträde kommer sedan att hjälpa dig förstå anklagelserna som riktas mot dig, alternativt dina rättigheter som utsatt för brott, allt för att förenkla den kommande rättsprocessen för dig.

Om brottet leder till åtal och det blir huvudförhandling, även kallad rättegång, kommer du och din offentliga försvarare eller ditt målsägandebiträde förbereda er inför den tillsammans, för att du ska känna dig trygg. Vid en huvudförhandling får domstolen ta del av åklagarens bevisning i målet. Du har också rätt att presentera egen bevisning. Även detta kan din försvarare eller ditt målsägandebiträde hjälpa dig med.

Vem har rätt till en offentlig försvarare?

Om du är misstänkt för brott har du i vissa fall rätt till en offentlig försvarare. Det är en advokat som tillvaratar dina intressen. Du har rätt att önska den du vill som offentlig försvarare, annars tilldelas du en av domstolen.

Du har rätt till offentlig försvarare om du är anhållen eller annars misstänkt för ett allvarligt brott. Du kan också ha rätt till offentlig försvarare om det finns behov med hänsyn till utredningen, om brottet du är misstänkt för kan leda till ett högre straff än böter eller villkorlig dom eller om det annars finns något särskilt skäl.

Om du är misstänkt för brott är det bra att meddela polisen så snart som möjligt att du önskar en offentlig försvarare samt om du önskar en särskild advokat. Polisen kontaktar då åklagaren, som meddelar domstolen att det finns ett önskemål om och behov av försvarare, och domstolen fattar sedan ett beslut.

Du har alltid rätt att anlita en privat försvarare när du är misstänkt för brott.

VANLIGT FÖREKOMMANDE FRÅGOR

Hos oss på Centra erbjuder vi alltid en första kostnadsfri rådgivning. Ring eller mejla till oss så fixar vi det.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.